Logo Martijn Meijer
Logo Martijn Meijer

Over Martijn Meijer

Biografie

04-12-2018
Mijn naam is Martijn Meijer. Ik ben geboren in Deurne op 22 april 1997. Als klein jongetje had ik al veel plezier in hard rennen en hard fietsen. Mijn zus ging op atletiek bij de Lopersgroep Deurne… Lees meer

Naast mijn sportcarrière volg ik ook een fulltime studie fysiotherapie. Inmiddels zit ik in mijn 3e studie jaar. Het eerste semester van dit studiejaar bestond uit een stage. Ik heb deze stage gevolgd bij Global Sport Communications, een managementbureau voor met name topatleten binnen de marathon wereld. Dit bedrijf wilde graag een nieuwe stageplaats opzetten in Kenia in een kamp voor marathon atleten. 

 

Kans

Voor mij als atleet klonk dit natuurlijk als een prachtige kans. Als stagiaire fysiotherapie werken met topatleten, maar tegelijkertijd ook een omgeving waar het voor mij geen probleem is om zelf mijn trainingen voort te zetten. 

 

Uiteindelijk ben ik op 1 september 2018 begonnen in Kaptagat, Kenia en heb ik tot eind december 2018 op 2500 meter hoogte getraind en gewerkt met ’s werelds beste marathonlopers. Het was fantastisch mee te mogen maken dat één van de atleten uit het kamp, Eliud Kipchoge, het wereldrecord marathon verbeterd heeft in Berlijn. Tevens ben ik tijdens mijn stage vanuit Kenia als begeleider/fysiotherapeut mee geweest met vijf Keniaanse atleten naar de marathon van Amsterdam. 

 

Een fantastische ervaring die mij als toekomstig fysiotherapeut, als atleet maar ook als mens een heel stuk wijzer en vaardiger heeft gemaakt.