Logo Martijn Meijer
Logo Martijn Meijer

Over Martijn Meijer

Biografie

04-12-2018
Mijn naam is Martijn Meijer. Ik ben geboren in Deurne op 22 april 1997. Als klein jongetje had ik al veel plezier in hard rennen en hard fietsen. Mijn zus ging op atletiek bij de Lopersgroep Deurne… Lees meer

Het zomerseizoen van 2019 begon voor mij met een aantal wedstrijden om de in de winter nieuw aangeleerde pasritmes in de praktijk te brengen. Deze periode was kort vanwege mijn stage naar Kenia in de eerste wintermaanden.

 

Pasritmes

Naast de trainingsuren die deze nieuwe pasritmes met zich mee brengen kost het ook altijd enkele wedstrijd om dit goed onder de knie te krijgen. Op voorhand had ik gehoopt dat dit binnen 3-5 wedstrijden vlekkeloos zou verlopen, helaas kostte het wat meer tijd waardoor de gehoopte vooruitgang in resultaten achter bleef.

 

Desondanks heb ik in de grote Nederlandse wedstrijden een aantal mooie podium plekken weten te behalen. Tevens heb ik op internationale wedstrijden in Zwitserland en België veel ervaring op kunnen doen en acceptabele klasseringen weten te behalen.

 

Seizoensafsluiting

Het seizoen sluit voor mij altijd af met het Nederlands Kampioenschap-atletiek. Zoals elk jaar moet je je op een NK via de series te plaatsen voor de finale. In temperaturen van ruim 35 graden wist ik het hoofd koel te houden en met de seriewinst mijn finale plek veilig te stellen. In deze finale koos ik voor een risicovolle, “alles of niets” race waarbij ik op horde 10 een lichte hapering ondervond. Hierdoor moest ik in een sprint naar de finish mijn meerdere erkennen in een concurrent en behaalde ik de bronzen medaille met slechts 0,02 seconde achterstand op de nummer 2.