Logo Martijn Meijer
Logo Martijn Meijer

Laatste nieuws

NK Brons

01-08-2019
Het zomerseizoen van 2019 begon voor mij met een aantal wedstrijden om de in de winter nieuw aangeleerde pasritmes in… Lees meer

Clubrecord!

15-04-2019
Op 14 april stond mijn eerste wedstrijd op de planning. Ondanks frisse omstandigheden toch een zeer succesvol… Lees meer

Martijn Meijer. Atleet met specialisatie 400 meter hordenlopen

Mijn naam is Martijn Meijer. Ik ben geboren in Deurne op 22 april 1997. Als klein jongetje had ik al veel plezier in hard rennen en hard fietsen. Mijn zus ging op atletiek bij de Lopersgroep Deurne (LGD) en ik kon niet wachten tot ik op 7-jarige leeftijd ook mocht beginnen.

 

Onderdelen

Als mini, pupil en de eerste 2 jaar als junioratleet deed ik mee aan alle onderdelen. Op de sprint was ik snel en haalde een (gedeeld) clubrecord bij de LGD. Verder was ik totaal niet bezig met prestaties, ik kwam voor het plezier en was geen uitblinker. Als junior begonnen we af en toe op de training voorzichtig met hordenlopen. Ik vond dat wel leuk, ik was niet bang om te vallen en dat maakte samen met mijn snelheid, dat het redelijk ging. Tijdens een competitiewedstrijd werd ik opgemerkt door Dick van Pelt, regiotrainer van de selectiegroep in Sittard, waar ik elke zaterdagochtend mocht komen trainen. Daar werd veel energie gestoken in het verbeteren van mijn techniek, want dat was nodig… Het leverde me een bronzen medaille op bij de Brabantse Kampioenschappen junioren. 

 

Overstap

Na anderhalf jaar kreeg ik echt plezier in de horden en werd gemotiveerd prestaties te leveren. Ik besloot de overstap te maken naar de regioselectie hordengroep van Prins Hendrik in Vught die werden getraind door Gerard Postema, Bavo Janss en Thomas Kortbeek. Ik kon daar makkelijker komen met de trein, de groep was groter en ik had er meer aansluiting met de andere atleten. Sinds die tijd train ik elke dinsdagavond en donderdagavond en elke zaterdagochtend in Vught; een pittige reistijd vanuit Deurne en Nijmegen, maar het heeft me tot nu toe opgeleverd wat ik hoop te bereiken.

 

Sprint

In 2015 heb ik besloten dat 400m horden mij beter ligt dan 110 m horden, ondanks dat ik als kind beter was in sprint dan in langere afstanden. In 2016 besloot ik naast mijn lidmaatschap van de LGD ook lid te worden van Prins Hendrik in Vught, om daarmee ook deel te kunnen nemen aan competitiewedstrijden in een hogere divisie, waardoor ik meer concurrentie kreeg en daarmee meer uitdaging. Datzelfde jaar behaald ik een bronzen medaille op het Nederlands Kampioenschap Junioren en als juniorenteam van prins Hendrik wonnen we een bronzen medaille bij het NK Teams. 

 

Senior

Sinds 2017 ben ik senior. Gevoelsmatig is dat altijd een hele stap. Mijn successtory was compleet toen ik als neosenior tweede werd op het Nederlands Kampioenschap 400 m horden. In mei 2018 liep ik met het team van Prins Hendrik mijn eerste internationale wedstrijd in Helsinki tijdens de Europese kampioenschappen voor clubteams waar we een tweede plaats hebben bereikt, wat een geweldige ervaring was. 

 

Fysiotherapie

Naast het beoefenen van atletiek studeer ik fysiotherapie (of eigenlijk is het andersom). Ik heb indertijd overwogen de opleiding te volgen op Papendal, maar uiteindelijk voor de reguliere opleiding in Nijmegen gekozen, omdat er destijds geen trainingsgroep op Papendal was voor hordelopers. Dit betekende de afgelopen twee jaar dat school en training regelmatig lastig waren te combineren, maar haalbaar. 

 

Stage

Ik zit in mijn derde jaar en heb onlangs 4 maanden stage gelopen in Kaptagat, Kenia, het trainingscentrum van Global Sport Communications, waar de bekende Keniaanse hardlopers worden opgeleid. Het was een enorme uitdaging om op hoogte mee te mogen trainen met deze topatleten en daarnaast veel te leren in de sportfysiotherapie, waar ik hoop dat naast mijn atletiek carrière mijn toekomst ligt.